Tommel opp ut av bilvinduet
Foto: iStock

Nye vilkår for bilbonus

Uhell kan skje selv den beste. Derfor har vi endret vilkårene for bilbonus, slik at du taper mindre hvis du er uheldig og krasjer bilen din. I tillegg får du nå raskere opptjening av bonusen din når du har bilforsikring i Knif Trygghet.

Publisert: 06.06.2019 - Oppdatert: 24.10.2020

Økende satsning

- Det har vært en økende etterspørsel i markedet når det gjelder forbedringer i vilkårene til bilbonus, sier Svein Rødskog, markedssjef i Knif Trygghet. 

- Bilforsikring er et av våre viktigste produkter, det er det flest kunder etterspør. Derfor har vi valgt å satse mer på det nå, fortsetter Svein.  

Hva er egentlig bilbonus?

Mange lurer på hva bilbonus er. Det kan være komplisert å sette seg inn i, kanskje spesielt etter at flere forsikringsselskaper den siste tiden har endret vilkårene for bilbonus.

Bilbonus er en rabatt for skadefri kjøring. Ved å unngå skader får du høyere bonus. Og jo høyere bonus du har, jo lavere pris blir det på din bilforsikring. 

Dette er de nye vilkårene

I praksis betyr de nye vilkårene dette for deg som kunde: Er du uheldig og får en skade med bilen mister du maks 10 prosent bonus.

En annen endring er at du som kunde kommer raskere opp til maks bonus som er 75 prosent.

Slik er de nye opptjeningsreglene

De nye opptjeningsreglene gjør at du taper mindre ved skader, og får raskere opptjening til høyere bonus.

 

Under finner du en forklaring på de nye opptjeningsreglene:

  • Du øker med 10 prosent for hvert år du kjører skadefritt, til du når 70 prosent.
  • Fra 70 prosent er det 3 års opptjening før du når 75 prosent.
  • Fra 75 prosent er det også 3 års opptjening til du når maks bonus som er 75 prosent med 4 års opptjening.

  • Når du har nådd toppen, har du det vi kaller «én bonusfri skade», det vil si at du ikke får dyrere forsikring på grunn av skaden. Du vil imidlertid starte på nytt igjen med 75 % og 3 nye opptjeningsår før du er tilbake der du var før skaden.

Håper kundene fortsetter å kjøre like forsiktig

Selv om vilkårene for bilbonus er blitt bedre, håper skadesjef i Knif Trygghet, Helga Skofteland, at kundene fortsetter å ta hensyn i trafikken og kjører like forsiktig som før.

- Det er litt for tidlig å se virkningen av det nye bonussystemet, men vi håper at kundene våre fortsatt vil være bevisst på ansvaret hver og en har for å unngå skader i trafikken, sier skadesjefen.

- Det viktigste er selvsagt å bevare liv og helse, avslutter hun.