Barn i hengekøye på strand
Foto: iStock

Trygghet på reisen

Sommeren er høysesong for reising. Fra tid til annen ser vi saker i media om nordmenn som har vært uheldige i utlandet og som ikke har hatt reiseforsikringen i orden. Det er kjedelig å miste bagasjen eller å bli rammet av forsinkelser, men det er ved sykdom og ulykker, hvor man blir avhengig av legehjelp, at konsekvensene virkelig kan bli kostbare uten en god forsikring.

Publisert: 11.06.2019 - Oppdatert: 24.10.2020

- Reiseforsikring er en av de forsikringene du bør ha til enhver tid, og spesielt dersom du skal reise utenfor Europa, sier skadesjef i Knif Trygghet, Helga Skofteland. 

Vi i Knif Trygghet er opptatt av at du som er kunde hos oss skal være trygg, også når du er på reise. For at reisen skal bli mest mulig bekymringsfri og behagelig er det er lurt å forberede reisen godt. Dette innebærer også å sjekke om man har en reiseforsikring som gjelder for den typen reise man skal på og de aktivitetene man skal gjøre i løpet av reisen. 

- Vi ønsker at kundene våre skal være bevisste på hva forsikringen dekker og ikke dekker, forteller Helga Skofteland.

Tips og råd til deg som skal ut og reise

Område

Med Knif Trygghets helårs reiseforsikring er du forsikret på reiser i hele verden, også på kortere dagsturer hjemme i Norge.

Varighet

Skal du på en reise som varer mer enn 60 dager må du kjøpe en utvidelse før du reiser.

Barn under 20 år

Reiseforsikring for familie gjelder for barn frem til første hovedforfall etter at de har fylt 20 år.

Reisegods

Pass godt på eiendelene dine. Forsikringen dekker ikke gjenglemte eller mistede gjenstander, heller ikke dersom du mister mobiltelefonen i vannet eller på bakken.
Oppbevar verdisaker, kredittkort og kontanter på forskjellige steder i stedet for å ha alt i samme veske, og vurder gjerne om du kan la noen av de mest verdifulle tingene dine bli igjen hjemme.

Tyveri dekkes av forsikringen, men må meldes til politiet.

Ved forsinket bagasje erstatter forsikringen nødvendig innkjøp av klær og toalettartikler, maks. 3000 kr. pr. person. * Husk å ta vare på kvitteringer.

Sykdom eller ulykke

Hvis du får behov for innleggelse på sykehus eller flere legebesøk er det viktig at du kontakter vår alarmsentral SOS International på telefon +45 38 48 93 65. Ta vare på kvitteringer fra legebesøk og liknende.

Husk å ha med reiseforsikringskortet fra Knif Trygghet i tillegg til Europeisk Helsetrygdkort (bestilles på helsenorge.no).

Evakuering

Forsikringen gjelder ikke i områder som Utenriksdepartementet fraråder å reise til. Du kan sjekke UDs reiseråd på regjeringen.no.

Hvis det plutselig skulle oppstå krig, uro, epidemi, terror eller naturkatastrofe der du befinner deg kan forsikringen dekke evakuering til nærmeste sikre sted, eventuelt til hjemsted i Norge. *

Følg alltid med i media og lytt til lokale myndigheters råd.

Reiseregistrering

Vi anbefaler alle - uavhengig av reisemål, lengde eller formål med reisen - å registrere reisen sin på Utenriksdepartementets nettside reiseregistrering.no Ved å registrere reisen sin vil man bli orientert av Norsk Utenrikstjeneste dersom noe alvorlig skulle skje der man befinner seg.

Nødnummer-app

Sjømannskirken har en app som heter «Nødnummer». Her kan du selv legge inn informasjon om forsikringsavtalen din og telefonnummer til alarmsentralen, slik at du har nyttige opplysninger lett tilgjengelig på mobiltelefonen din. Appen gir deg også alle lokale nødnummer i det landet du befinner deg og har flere andre nyttige funksjoner. Les mer på sjomannskirken.no/nødnummer

 

 

*For fullstendig oversikt over dekningsomfang og begrensninger, se forsikringsvilkårene.