Helga Skofteland, direktør skadebehandling i Knif Trygghet
Fra tid til annen ser vi saker i media om nordmenn som har vært uheldige i utlandet og som ikke har hatt reiseforsikringen i orden. Det er kjedelig å miste bagasjen eller å bli rammet av forsinkelser, men det er ved sykdom og ulykker, hvor man blir avhengig av legehjelp, at konsekvensene virkelig kan bli kostbare uten en god forsikring.
- Reiseforsikring er en av de forsikringene du bør ha til enhver tid, og spesielt dersom du skal reise utenfor Europa, sier direktør for skadebehandling i Knif Trygghet, Helga Skofteland.
Vi i Knif Trygghet er opptatt av at du som er kunde hos oss skal være trygg, også når du er på reise. For at reisen skal bli mest mulig bekymringsfri og behagelig er det er lurt å forberede reisen godt. Dette innebærer også å sjekke om man har en reiseforsikring som gjelder for den typen reise man skal på og de aktivitetene man skal gjøre i løpet av reisen.
- Vi ønsker at kundene våre skal være bevisste på hva forsikringen dekker og ikke dekker, forteller Helga Skofteland. Hun anbefaler derfor at du setter deg litt inn i vilkårene, slik at du vet litt om hvordan reiseforsikringen fungerer.
Hvilket område gjelder forsikringen i?
Med Knif Trygghets helårs reiseforsikring er du forsikret på reiser i hele verden, også på kortere dagsturer hjemme i Norge.
I noen land kan Utenriksdepartementet ha utstedt reiseråd. Det kan være at de fraråder å reise til et bestemt område på grunn av for eksempel krig, uro, epidemi eller naturkatastrofe.
Forsikringen er ikke gyldig på reiser til land eller områder som Utenriksdepartementet fraråder å reise til.
Du kan se alle aktuelle reiseråd fra Utenriksdepartementet og lese mer om UDs reiseinformasjon på regjeringen.no
Hvor lenge skal du være borte?
En helårs reiseforsikring gjelder for reiser med inntil 70 dagers varighet. Skal du på en reise som varer mer enn 70 dager må du kjøpe en utvidelse av reiseforsikringen før du reiser.
Barn under 20 år
Reiseforsikring for familie gjelder for barn frem til første hovedforfall etter at de har fylt 20 år.
Pass godt på tingene dine
Pass godt på tingene dine. Forsikringen dekker nemlig ikke gjenglemte eller mistede gjenstander.
Oppbevar verdisaker, kredittkort og kontanter på forskjellige steder - i stedet for å ha alt i samme veske. Vurder gjerne om du kan la noen av de mest verdifulle tingene dine bli igjen hjemme.
Tyveri dekkes av forsikringen og må meldes til politiet der tyveriet skjedde.
Ved forsinket bagasje kan forsikringen erstatte nødvendig innkjøp av klær og toalettartikler.* Husk å ta vare på alle kvitteringer.
Sykdom eller ulykker
Hvis du får behov for innleggelse på sykehus eller flere legebesøk er det viktig at du kontakter vår alarmsentral SOS International på telefon +45 38 48 93 65.
Ta godt vare på kvitteringer fra legebesøk og liknende.
Husk å ta med reiseforsikringskortet fra Knif Trygghet.
På reiser i EU/EØS-land eller Sveits bør du i tillegg ha med deg Europeisk Helsetrygdkort. Dette må du bestille selv på helsenorge.no
Evakuering - hvis noe skulle oppstå
Hvis det plutselig skulle oppstå krig, uro, epidemi, terror eller naturkatastrofe der du befinner deg kan forsikringen dekke evakuering til nærmeste sikre sted, eventuelt til hjemsted i Norge. *
Følg alltid med i media og lytt til lokale myndigheters råd.
Forsikringen gjelder ikke i områder som Utenriksdepartementet fraråder å reise til.
Reiseregistrering
Vi anbefaler alle å registrere reisen sin på Utenriksdepartementets nettside reiseregistrering.no
Ved å registrere reisen din har Utenriksdepartementet mulig til å sende deg informasjon hvis noe alvorlig skulle skje der du befinner deg.
Nødnummer-app
Sjømannskirken har en app som heter «Nødnummer». Her kan du selv legge inn informasjon om forsikringsavtalen din og telefonnummer til alarmsentralen, slik at du har nyttige opplysninger lett tilgjengelig på mobiltelefonen din.
Appen gir deg også alle lokale nødnummer i det landet du befinner deg og har flere andre nyttige funksjoner.
Les mer på sjomannskirken.no/nødnummer