Koronavirus - informasjon, spørsmål og svar om reiseforsikring

26 . Juni 2020

Her finner du spørsmål og svar om reiseforsikring i forbindelse med korona-pandemien. Situasjonen er i stadig utvikling og denne informasjonen vil bli fortløpende oppdatert ettersom reiseråd fra Utenriksdepartementet endres. Sist oppdatert: 26. juni kl. 14.15.

Reiseforsikring

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land i hele verden. Rådet gjelder frem til 20. august, men med noen unntak. Les mer om reiseråd og unntak på UD sine nettsider.

Til deg som vurderer å foreta en reise
Reiseforsikringen vil ikke være gyldig på reiser til land som UD fraråder å reise til, selv om landet har åpnet for innreise og turisme.

Til de landene som er unntatt fra reiserådet vil du kunne reise med gyldig reiseforsikring og vanlige vilkår, men reisen må gjennomføres i henhold til norske og lokale myndigheters retningslinjer. Vi ber om at du setter deg inn i disse kravene i forkant av reisen. Se informasjon om de ulike landenes krav på UD sine nettsider.


Vi oppfordrer alle reisende og fastboende i utlandet om å registrere seg på UDs reiseregistrering 
www.reiseregistrering.no

Avbestilling

Reiseforsikringen dekker avbestilling av reiser til utlandet så lenge det foreligger et reiseråd på det tidspunktet du skal reise. Dette gjelder reiser som ble bestilt og betalt før 12. mars*, og som har avreise til og med 20. august. Enkelte land er unntatt fra reiserådet på særskilte vilkår. Se mer informasjon på UD sine nettsider.

* Har du avbestilt reisen din før 12. mars er det de reiserådene som var gitt på det aktuelle tidspunktet som gjelder.

Du skal alltid be om refusjon fra reisearrangør, flyselskap, hotell, leiebilfirma eller andre du har forhåndsbetalt til, før du melder saken til oss.

Meld saken din til oss når planlagt avreisedato har passert, og du har dokumentasjon som viser hvilke utgifter du sitter igjen med selv.

 
Husk at du kan melde skaden din inntil ett år etter at den har oppstått.
  

Kansellert reise
Dersom flyselskap/reisearrangør kansellerer reisen din før du selv avbestiller, har du krav på full refusjon fra dem.
Les mer under punktet «Hva hvis reisen min blir kansellert?»


Lokale regler for innreise
 

Alle som reiser til utlandet må sette seg inn i norske og andre lands regler for reiser og smittevern. Søk informasjon hos UD.

Vi dekker ikke avbestilling av innenlandsreiser 
Her gjelder vanlig vilkår.

Er du helsepersonell?
Helsepersonell som ikke får dekket sine utgifter hos forsikringsselskapet kan søke Helfo for refusjon. Se mer informasjon her. (ekstern link) 

  • Hva dekkes ved avbestilling?
  • Burde jeg avbestille min fremtidige reise?
  • Slik melder du inn en sak
  • Hva hvis reisen min blir kansellert?
  • Hva bør jeg tenke på ved bestilling av fremtidige reiser?

Evakuering / hjemreise

14. mars 2020 rådet Utenriksdepartementet (UD) alle norske borgere som var på reise i utlandet om å reise hjem så snart som mulig. For at reiseforsikringen/utestasjonertforsikringen skal dekke merutgiftene til evakuering, må evakueringen ha blitt gjort så snart som mulig etter at dette rådet ble gitt.

Hvis du ikke har vært i stand til å reise hjem før nå på grunn av akutt sykdom, utreiseforbud eller andre omstendigheter som har vært utenfor din kontroll, kan du ta kontakt med oss på telefon 23 68 39 00 eller e-post: reiseskade@kniftrygghet.no

  • Hva skal jeg gjøre hvis jeg befinner meg i utlandet og ønsker å reise hjem?

Andre spørsmål

  • På reise i berørte områder?