Steinsprutskader

06 . April 2018

Etter en lang vinter med mye snø og glatte veier er det mange som setter pris på at snø og is endelig forsvinner og at veiene blir bare. Det er imidlertid ikke bare fryd og gammen for deg som kjører bil. All grusen som har blitt strødd i løpet av vinteren blir naturligvis liggende i veibanen og gjør dermed våren til høysesong for steinsprutskader.

Hold avstand

- Det er vanskelig å unngå steinsprutskader, men ved å holde god avstand til andre biler kan du unngå at steinsprut treffer din bil, sier Sven-Arne Hansen, skadebehandler i Knif Trygghet. Dersom skaden har skjedd og du allerede har fått en rose i frontruten kan det være lurt å dekke den til med gjennomsiktig tape. På den måten holder du skitt og smuss unna og det blir lettere for verkstedet å reparere skaden. Noen bilglassverksteder tilbyr egne «steinsprutplaster» til dette formålet.

Gratis reparasjon

- Har du kasko- eller delkaskoforsikring er det gratis å få reparert steinsprutskader. Har du fått en steinsprutskade kan du ta direkte kontakt med et bilglassverksted. Bilglassverkstedet ordner alt det praktiske og kontakter oss i forsikringsselskapet for deg, sier Sven-Arne Hansen.

Ikke vent!

Hvis skaden ikke lar seg reparere og hele ruten må skiftes må man betale en egenandel. Vi anbefaler derfor å få fikset skaden så raskt som mulig, før den utvikler seg og blir større slik at den ikke lar seg reparere. Skader på bilglass medfører ikke bonustap. *

 

* Vær imidlertid oppmerksom på at skade på glasstak vil kunne betraktes som en kaskoskade i forsikringsvilkårene, noe som kan medføre bonustap