Steinsprutskade
Foto: iStock

Dette må du gjøre hvis du får steinsprutskade

Når snø og is smelter er det mange sjåfører som er glade for å se asfalten igjen. Et lite skår i gleden er imidlertid all grusen som ligger igjen i veibanen etter vinterens strøing. Våren er høysesong for steinsprutskader. Småstein som treffer frontruta er irriterende og kan legge en demper på en ellers fin dag.

Publisert: 31.03.2020 - Oppdatert: 24.10.2020

Hold avstand

- Det er vanskelig å unngå steinsprutskader, men ved å holde god avstand til andre biler kan du unngå at steinsprut treffer din bil, sier Sven-Arne Hansen, skadebehandler i Knif Trygghet. Dersom skaden har skjedd og du allerede har fått en rose i frontruten kan det være lurt å dekke den til med gjennomsiktig tape. På den måten holder du skitt og smuss unna og det blir lettere for verkstedet å reparere skaden. Noen bilglassverksteder tilbyr egne «steinsprutplaster» til dette formålet.

Gratis reparasjon

- Har du kasko- eller delkaskoforsikring er det gratis å få reparert steinsprutskader. Har du fått en steinsprutskade kan du ta direkte kontakt med et bilglassverksted. Bilglassverkstedet ordner alt det praktiske og kontakter oss i forsikringsselskapet for deg, sier Sven-Arne Hansen.

Ikke vent!

Hvis skaden ikke lar seg reparere og hele ruten må skiftes må man betale en egenandel. Vi anbefaler derfor å få fikset skaden så raskt som mulig, før den utvikler seg og blir større slik at den ikke lar seg reparere. Skader på bilglass medfører ikke bonustap. *

 

* Vær imidlertid oppmerksom på at skade på glasstak vil kunne betraktes som en kaskoskade i forsikringsvilkårene, noe som kan medføre bonustap