Dette må du gjøre hvis du får steinsprutskade

Våren er høysesong for steinsprutskader. Småstein som treffer frontruta er irriterende og bør fikses så fort som mulig. 

Publisert: 31.03.2020 - Oppdatert: 29.02.2024

Når snø og is smelter er det fint å kunne kjøre på bar asfalt igjen. Et lite skår i gleden er imidlertid all grusen som ligger igjen i veibanen etter vinterens strøing. Dette er grunnen til at våren er høysesong for steinsprutskader. 

Hold avstand

- Det er vanskelig å unngå steinsprutskader, men ved å holde god avstand til andre biler kan du unngå at steinsprut treffer din bil, sier Sven-Arne Hansen, skadebehandler i Knif Trygghet. Dersom skaden har skjedd og du allerede har fått en rose i frontruten kan det være lurt å dekke den til med gjennomsiktig tape. På den måten holder du skitt og smuss unna og det blir lettere for verkstedet å reparere skaden. Noen bilglassverksteder tilbyr egne «steinsprutplaster» til dette formålet.

Gratis reparasjon

- Har du kasko- eller delkaskoforsikring er det gratis å få reparert steinsprutskader. Har du fått en steinsprutskade kan du enkelt melde skaden på nett. Vi hjelper deg da med å finne det beste verkstedet for din reparasjon og du mottar en digital skademelding som sendes direkte til verkstedet, forteller Hansen.

Ikke vent!

Hvis skaden ikke lar seg reparere og hele ruten må skiftes må du betale en egenandel. Vi anbefaler derfor å få fikset skaden så raskt som mulig, før den utvikler seg og blir større slik at den ikke lar seg reparere. Skader på bilglass medfører ikke bonustap. *

 

* Vær imidlertid oppmerksom på at skade på glasstak vil kunne betraktes som en kaskoskade i forsikringsvilkårene, noe som kan medføre bonustap

Har du fått steinsprutskade?

Har du fått steinsprutskade?

Du kan enkelt melde skaden din på nett. 

Meld glasskade på kjøretøy her

Kundefordeler i Knif Trygghet

Har du fått steinsprutskade kan du bruke et hvilket som helst bilglassverksted for å få det fikset. Vi har imidlertid fordelsavtale hos både Hurtigruta Carglass og Riis Bilglass, så hvis du har bilforsikring i Knif Trygghet kan du med fordel benytte deg av disse verkstedene. 

Kundefordeler med bilforsikring

Kundefordeler med bilforsikring

Har du bilforsikring i Knif Trygghet følger det med en rekke gunstige fordelsavtaler.

Sjekk ut kundefordelene