Steinsprutskade
Foto: iStock

Dette må du gjøre hvis du får steinsprutskade

Våren er høysesong for steinsprutskader. Småstein som treffer frontruta er irriterende og bør fikses så fort som mulig. 

Publisert: 31.03.2020 - Oppdatert: 23.03.2021

Når snø og is smelter er det godt å kunne kjøre på bar asfalt igjen. Et lite skår i gleden er imidlertid all grusen som ligger igjen i veibanen etter vinterens strøing. Dette er grunnen til at våren er høysesong for steinsprutskader. 

Hold avstand

- Det er vanskelig å unngå steinsprutskader, men ved å holde god avstand til andre biler kan du unngå at steinsprut treffer din bil, sier Sven-Arne Hansen, skadebehandler i Knif Trygghet. Dersom skaden har skjedd og du allerede har fått en rose i frontruten kan det være lurt å dekke den til med gjennomsiktig tape. På den måten holder du skitt og smuss unna og det blir lettere for verkstedet å reparere skaden. Noen bilglassverksteder tilbyr egne «steinsprutplaster» til dette formålet.

Gratis reparasjon

- Har du kasko- eller delkaskoforsikring er det gratis å få reparert steinsprutskader. Har du fått en steinsprutskade kan du ta direkte kontakt med et bilglassverksted. Bilglassverkstedet ordner alt det praktiske og kontakter oss i forsikringsselskapet for deg, sier Hansen.

Ikke vent!

Hvis skaden ikke lar seg reparere og hele ruten må skiftes må man betale en egenandel. Vi anbefaler derfor å få fikset skaden så raskt som mulig, før den utvikler seg og blir større slik at den ikke lar seg reparere. Skader på bilglass medfører ikke bonustap. *

 

* Vær imidlertid oppmerksom på at skade på glasstak vil kunne betraktes som en kaskoskade i forsikringsvilkårene, noe som kan medføre bonustap

Kundefordeler i Knif Trygghet

Har du fått steinsprutskade kan du bruke et hvilket som helst bilglassverksted for å få det fikset. Vi har imidlertid fordelsavtale hos både Hurtigruta Carglass og Riis Bilglass, så hvis du har bilforsikring i Knif Trygghet kan du med fordel benytte deg av disse verkstedene. 

Kundefordeler med bilforsikring

Kundefordeler med bilforsikring

Har du bilforsikring i Knif Trygghet følger det med en rekke gunstige fordelsavtaler.

Sjekk ut kundefordelene