Bunad
Foto: iStock

Er bunaden din forsikret?

Uansett om du har en bunad du har arvet eller kjøpt vil den sannsynligvis være det dyreste plagget du eier. Hva om den skulle bli ødelagt? 

Publisert: 13.05.2020 - Oppdatert: 03.01.2024

Skulle du for eksempel være uheldig å komme borti noe som forårsaker flekker eller en rift kan det fort bli en kostbar affære å skulle få bunaden renset eller reparert. Har du forsikring som dekker slike typer skader?

Verdigjenstandsforsikring

Ønsker du en forsikring som dekker så å si alt, kan du tegne en verdigjenstandsforsikring. Denne forsikringen gjelder i hele verden og egenandelen ved skade er 10 % av skaden, minimum 1000 kr. Forsikringen gir ikke erstatning dersom du glemmer igjen eller går ifra den forsikrede gjenstanden.

 

Les mer om verdigjenstandsforsikring her

Innboforsikring

Når bunaden henger hjemme i skapet er den en del av innbo og løsøre, men innboforsikringen dekker kun skader som følge av brann, vann og innbrudd.

Ekstra Trygghet

Dersom du har «Innbo og løsøre Ekstra Trygghet», en valgfri tilleggsforsikring på innbo og løsøre, er du bedre forsikret mot andre typer skader, for eksempel om en verdifull gjenstand blir ødelagt. «Ekstra trygghet» gjelder også utenfor hjemmet (innenfor Norden). Dermed vil du med denne forsikringen automatisk ha en forsikring på bunaden når du går ut av huset.

Egenandel ved skade er 4000 kr.

 

Les mer om innboforsikring og Ekstra Trygghet her

Forsikre bolig og fritidsbolig

Forsikre bolig og fritidsbolig

Forsikre hjemmet ditt og hytta hos oss, slik at du kan slippe å bekymre deg for uforutsette hendelser.

Finn riktig forsikring for deg