Foto: iStock

Den tryggeste løsningen for årets sommerferie

Skadedirektør i Knif Trygghet, Helga Skofteland, anbefaler å planlegge norgesferie i år også.

Publisert: 22.03.2021 - Oppdatert: 14.06.2021

Vi har tilbragt mye tid innenfor husets fire vegger det siste året, og det begynner å tære på for mange av oss. Vi drømmer om en normal tilværelse igjen, hvor vi kan reise ut i verden, se nye steder, få nye minner og opplevelser. Ikke minst ønsker vi oss noe å kunne se frem til i hverdagen.

Noen land varsler nå at de vil åpne for vaksinerte turister. Helga Skofteland, skadedirektør i Knif Trygghet Forsikring AS, sier hun vil holde seg til norgesferie i år også.

- Vi i Knif Trygghet har full forståelse for at mange ønsker å reise og vi håper at tiltakene og vaksinering kan lette på hverdagen frem mot sommeren. Likevel tør jeg ikke helt å tro at det kommer til å bli trygt nok til å reise på utenlandsferie denne sommeren heller. Slik det ser ut nå tror jeg det tryggeste er å satse på en norgesferie i år også, forteller Skofteland.

Ingenting er sikkert

Muterte virusvarianter, sykehuskapasitet, karantene og strenge smitteverntiltak er ord som preger alle verdens språk i disse dager. Det er fortsatt en uforutsigbar situasjon både her i Norge og ute i verden.

- Det er ikke enkelt å skulle planlegge noe som helst nå for tiden. Er det én ting vi har lært av det siste året, så er det at ting kan endre seg på veldig kort tid. Ingenting er sikkert, sier Skofteland.

Skadedirektør i Knif Trygghet, Helga Skofteland, anbefaler å planlegge norgesferie i år også.
Skadedirektør i Knif Trygghet, Helga Skofteland, anbefaler å planlegge norgesferie i år også.

Risikerer å tape penger

Skofteland anbefaler alle å følge Utenriksdepartementets reiseråd. Dersom du likevel ønsker å ta sjansen, og velger å reise til et område som Utenriksdepartementet fraråder å reise til, vil du ikke ha gyldig reiseforsikring på turen, med mindre reiserådet oppheves før avreise.

- Uten gyldig reiseforsikring har du ingen bistand om du skulle bli syk, skadet eller om noe skulle skje her hjemme i Norge som gjør at du må komme raskest mulig hjem, forteller Skofteland.

I slike tilfeller kan resultatet bli at du pådrar deg betydelige kostnader som du vil måtte betale på egen hånd.

Reiseforsikringen vil heller ikke dekke avbestillingskostnader for reiser som ble bestilt på et tidspunkt da landet var rødt på Folkehelseinstituttets kart.

- Hvis du bestiller en reise til et land som er rødt på Folkehelseinstituttets kart, og som fortsatt er rødt på avreisetidspunktet, dekkes ikke avbestillingskostnader og du risikerer å tape de pengene, fortsetter Skofteland.

Velger du å bestille en reise nå, er det viktig at du er klar over denne risikoen.

Det er ikke bare i utlandet at ting kan skje

Skofteland minner om at det ikke bare er på utenlandsreiser at en reiseforsikring kan være lurt å ha. Det kan også oppstå tilfeller her i Norge som kan være ekstra kjedelig om du ikke har en reiseforsikring.

- Dersom du skulle bli syk, enten av Covid19 eller andre sykdommer, vil reiseforsikringen kunne dekke avbestillingskostnader som følge av sykdom, forteller Skofteland.

Dette kan være til hjelp om du for eksempel har betalt for transport, hotellopphold, leid en hytte eller andre aktiviteter.

I tillegg er det dekning for tyveri av personlige eiendeler (reisegods) som du har med deg på turen. Det er også inkludert en ulykkesforsikring som kan komme godt med dersom ulykken er ute på en aktiv norgesferie.

- Vi krysser fingrene for at situasjonen bedrer seg snart, slik at vi igjen kan reise ut i verden og skape nye ferieminner, avslutter Helga Skofteland, skadesjef i Knif Trygghet.